понеділок, 26 листопада 2007 15:57

"Депутати від НУ-НС не сприймають Тимошенко і тому не ставлять підписи"

Народний депутат України VI скликання, член фракції "Наша Україна" Павло Жебрівський вважає, що Верховна Рада може якийсь час працювати без коаліції.

Нардеп зазначив, що в 2006 році Україна вже мала подібну практику, але дуже не бажано, щоб у парламенті затягувалася робота в безкоаліційному форматі тому, що перед ВР стоїть дуже важливе питання – бюджет на 2008 рік. Депутат підкреслив, що необхідно зробити все, щоб коаліція була створена якомога скоріше для того, щоб закон про бюджет був внесений і проголосований.

"Якщо допустити, що ВР працюватиме без коаліції, можливі два варіанти: спікер буде обраний поза коаліцією, або ж спікер не обирається. Якщо спікер обирається поза коаліцією, можливий розподіл комітетів, і парламент повинен буде працювати згідно з законом про бюджет, внесеним урядом Януковича. Він далекий від досконалості, і над ним потрібно буде дуже багато працювати. У будь-якому випадку, це буде розбалансований парламент, без стрижня. Кожен гратиме свою скрипку, і ніякого оркестру не вийде. Мені не хотілося б думати, що ми працюватимемо без коаліції, хотілося б, щоб коаліція була створена вже цього тижня", - сказав нардеп.

Депутат зазначив, що депутати від НУ-НС, які ще не поставили свої підписи під коаліційною угодою, зробили це з різних причин. За його словами, два депутати, сказали, що їх не влаштовують деякі пункти в коаліційній угоді, оскільки БЮТ готовий іти на компроміси, вони, швидше за все, можуть поставити свої підписи. Жебрівський також сказав, що деякі інші депутати зорієнтовані на голову секретаріату Президента, останні ж абсолютно не сприймають Тимошенко і тому не ставлять підписи. На думку депутата, на ці питання має дати відповідь сам Президент.


За матеріалами: ForUm.

Зараз ви читаєте новину «"Депутати від НУ-НС не сприймають Тимошенко і тому не ставлять підписи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі