субота, 26 липня 2014 12:35

Путінському оточенню дали два тижні, щоб вивести гроші з Європи - Daily Telegraph

Путінському оточенню дали два тижні, щоб вивести гроші з Європи - Daily Telegraph
Володимир Путін. Фото: www.ipnews.in.ua

ЄС дає людям з ближнього кола Путіна два тижні, щоб вивести капітали.

Про це пише Daily Telegraph.

Чиновники Євросоюзу почали підготовку списку бізнесменів і чиновників, інтереси яких повинен торкнутися наступний раунд санкцій. Мова йде в першу чергу про російських олігархів, що влаштувалися в Британії. Серед тих, проти кого будуть спрямовані санкції, аналітики називають Романа Абрамовича, Алішера Усманова та Михайла Фрідмана.

На думку політологів з "Інституту Петерсона", "Центру стратегічних і міжнародних досліджень" і "Товариства Генрі Джексона", саме ця "русская тройка удалая" забезпечує підтримку влади Путіна.

Крім них, за даними Times, від введення санкцій можуть постраждати Олександр Мамут, Олексій Мордашов, Герман Хан, Віктор Пічугов, Леонард Блаватник і людина, що опинилась в центрі скандалу з пожертвами до фонду Консервативної партії - Володимир Чернухін.

"Якщо фінансові інтереси групи, наближеної до керівництва, опиняться під ударом, то керівництво неодмінно про це дізнається", - заявив британський міністр закордонних справ Філіп Хеммонд і додав: "Ближнє коло Путіна і його кліка в Кремлі - ті самі люди, яким доведеться випробувати на собі тиск".

Кожна країна ЄС повинна представити свій варіант списку санкцій. Подібна відстрочка, вказують експерти, дає можливість путінським злодіям вивести свої гроші, в тому числі з Британії, ще до введення санкцій.

Зараз ви читаєте новину «Путінському оточенню дали два тижні, щоб вивести гроші з Європи - Daily Telegraph». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі