понеділок, 08 грудня 2014 16:14

Путін змінює політику щодо Донбасу - Der Spiegel

Путін змінює політику щодо Донбасу - Der Spiegel
Фото: http://espreso.tv

Спецслужби деяких країн НАТО, вивчивши ситуацію навколо української кризи, прийшли до висновку, що президент Володимир Путін змінив свою політику щодо Донбасу і більше не прагне до відокремлення цієї території від України.

Про це пише журнал Der Spiegel.

За даними німецького видання, в НАТО прийшли до висновку, що тепер Путін хоче уникнути подальшої ескалації української кризи. У зв'язку з цим в альянсі застерегли своїх колег з інших країн під час вибудовування політики від неправильної оцінки намірів Кремля, заявили Der Spiegel інформовані джерела.

В той же час, відзначають спецслужби, Путін не збирається кидати напризволяще проросійських сепаратистів і миритися з їх поразкою. За їх даними, він вирішив по-іншому підійти до врегулювання кризи - російський лідер тепер виступає за виділення Донецької та Луганської областей в адміністративні одиниці у складі федерації, якою має стати Україна, пояснили джерела.

Крім того, співрозмовники Der Spiegel повідомили, що Путін планує найближчим часом вирішити проблему нескоординованих дій окремих сепаратистських угруповань. Як саме російський лідер буде наводити порядок, вони не уточнили.

Нагадаємо, джерела "Нової газети" побічно підтвердили повідомлення про зміну політики Кремля щодо Донбасу. Одразу троє співрозмовників видання - в адміністрації президента, в уряді і серед сепаратистів - заявили, що "про незалежну Новоросії можна забути".

Зараз ви читаєте новину «Путін змінює політику щодо Донбасу - Der Spiegel». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі