понеділок, 01 грудня 2014 16:58

Путін вимагатиме коридору до Криму — Снегирьов

Путін вимагатиме коридору до Криму — Снегирьов
ria.ru

На Донбасі варто очікувати ескалацію напруженості.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів луганський активіст Дмитро Снєгирьов.

"Росія продовжує нарощувати сили на Донбасі — у містах Дебальцеве та Щастя, донецькому аеропорті. Це не ротація російських військ. Варто очікувати, що Путін вимагатиме якогось коридору до Криму. Не обов'язково під контролем Росії. Це може бути якесь вільне переміщення вантажів, техніки. 21-го листопада на тристоронніх переговорах за участі України, Росії і представників самопроголошених республік обговорювалось питання так званої демілітаризації (роззброєння — Gazeta.ua). Це, фактично, здача міста Щастя і донецького аеропорту. Якщо поступимось, то не зрозуміло, яким чином буде узгоджена позиція з добровольчими батальйонами, які наразі там воюють", — розповів він.

Експерт зазначив, що депутати не мають визнавати мінських угод: "Тому що це визнання втрати території. Росія використовує мирні угоди для збільшення військової присутності. Треба оголошувати загальну мобілізацію. Визнати військові дії, що ми держава, яка потерпає від зовнішньої агресії. Також вводити надзвичайний стан. Нині це актуальне питання, тому що можемо втратити Харків, Одесу, Херсон".

Снєгирьов додав, що політики живуть в якихось паралельних вимірах: "Бо збираються в Раді за місяць після виборів, коли в країні війна".

Він додав, що восьмим гуманітарним конвоєм прибула друга партія обладнання для друку гривні: "Її друкують саме росіяни. Сепаратисти не мають до цього відношення. У Ровеньках підтвердили факт "ходіння" фальшивої гривні. Це спецоперація російських спецслужб з метою підриву української економіки".

Нагадаємо, що спостерігачі місії ОБСЄ говорять про те, що восьмий російський "гумконвой" привіз вантажівки і бензовози.

Зараз ви читаєте новину «Путін вимагатиме коридору до Криму — Снегирьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі