середа, 02 листопада 2022 01:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін вигадав українські "підводні апарати": в ОП відповіли, що це нікчемно

Путін вигадав українські "підводні апарати": в ОП відповіли, що це нікчемно
Путін придумав байку про "українські підводні човни". Фото: Лента

Володимир Путін заявив, що підводні українські дрони можуть нести 500 тонн вибухівки.

Це щось "нове" для військової технології. Крім Росії, ніхто нічого не атакує, особливо балкери (спеціалізовані судна – Gazeta.ua) з зерном, в ефірі "24 каналу" сказав радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

"У нас є угода з Туреччиною, з ООН, і нам вигідно продавати своє зерно, брати участь у продовольчій програмі ООН та виконувати свої зобов'язання у всіх сенсах – економічному, геополітичному, тощо", – заявив радник глави ОП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туреччина підтвердила, що й далі виконуватиме умови "зернової угоди"

До моменту вторгнення Росії в 2014 році і повномасштабного вторгнення 24 лютого в України не було проблем у транспортуванні продовольства по акваторії Чорного моря.

"Тому все це виглядає дивно. Така людина говорить, що нібито Україна сама вдарить по своїх суднах – це настільки примітивно. Я не розумію, чому люди ще його слухають", – зауважив Подоляк.

29 жовтня РФ заявила, що "зупиняє участь у реалізації "зернової угоди". Причиною Москва назвала нібито "напад на кораблі Чорноморського флоту".

30 жовтня Росія перекрила "зелений коридор" для експорту зерна в Чорному морі.

В цей же день міноборони РФ заявило, що безпілотники, які нібито атакували Севастопольську бухту 29 жовтня, були запущені з узбережжя недалеко від Одеси.

Там також зазначили, що один з них був запущений з борту корабля, залученого до вивезення агропродукції з України по "зерновому коридору".

Зараз ви читаєте новину «Путін вигадав українські "підводні апарати": в ОП відповіли, що це нікчемно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі