четвер, 06 листопада 2014 23:21

Путін в Україні покладатиметься на військову силу, аби зміцнити свої досягнення – WP

Путін в Україні покладатиметься на військову силу, аби зміцнити свої досягнення – WP

Тупикова політика президента РФ Володимира Путіна, спрямована на дестабілізацію України з метою недопущення її вступу в НАТО та інтеграції з Євросоюзом, на нинішньому етапі не залишає йому іншого вибору, як застосовувати військову силу в Україні для зміцнення своїх позицій. Про це пише американський впливовий щоденник The Washington Post, передає Укрінформ.

"У той час як західні санкції посприяли падінню рубля та різкому зростанню інфляції, вони не змогли змінити політики Путіна. Будь-які нові санкції можуть призвести до погіршення справ (в РФ. - Ред.), підживлюючи націоналістичні настрої та сприяючі тенденціям до ізоляції в політиці Кремля. У такій западні Путін може розраховувати на військову силу, щоб зміцнити свої досягнення в Україні", - зазначається в публікації.

Путін, можливо, сподівається, що виникнення замороженого конфлікту на сході України "дасть Росії достатньо важелів, щоб запобігти сусідові коли-небудь приєднатися до НАТО", а економічні проблеми в Україні "в цілому можуть спровокувати соціальні протести та послабити владу Порошенка, що, імовірно, зробить його більш компромісним для Росії", пише автор.

Київ же, схоже, налаштований погодитися з утратою території на сході, по меншій мірі, до весни, йдеться в публікації.

"Але зі зруйнованою економікою сепаратистська влада не має очевидних засобів для підвищення доходів, і Росія навряд чи повною мірою заповнить цей дефіцит", - зазначається в статті.

Зараз ви читаєте новину «Путін в Україні покладатиметься на військову силу, аби зміцнити свої досягнення – WP». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі