субота, 09 серпня 2014 08:35

Путін усунув силовиків, які не підтримують вторгнення Росії в Україну — експерт

Путін усунув силовиків, які не підтримують вторгнення Росії в Україну — експерт
Фото:gordonua.com

Російський президент Володимир Путін відправив у відставку тих вищих офіцерів Російської Федерації, які не поділяли його наступальну концепцію.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив політолог Олег Соскін.

"Ймовірно вони висловлювали йому застереження щодо вторгнення в Україну. Говорили Путіну про те, що це може призвести до якихось негативних наслідків. Показували ризики. Проте Путіну це не цікаво. Він нарощує силу на російсько-українському кордоні. І йому потрібно було усунути професіоналів, які вагаються. Він замінить їх тими, хто беззаперечно виконуватиме його вказівки. Йому потрібні роботи", - пояснив експерт.

Він вважає, що російський президент готується розв'язати широкомасштабну євразійську війну.

"А така війна передбачає, що всі складові військових, економічних, політичних, інформаційно-технологічних сил повинні діяти в єдиному алгоритмі і не задумуючись виконувати накази вождя", - сказав Соскін.

Водночас політолог Євген Магда не бачить нічого дивного у масовому звільненні російських офіцерів вищого складу. "Путін не виходить за рамки своїх повноважень. Це повністю його прерогатива. Очевидно, він просто знайшов інших людей, яких вважає більш ефективними. Тому й діє відповідним чином", - сказав Магда.

Експерт додав, що не бачить у цьому чогось серйозного. "Викривати тут якусь змову, то це видавати бажане за дійсне", - зазначив він.

Нагадаємо, що 7 серпня Володимир Путін звільнив 18 вищих офіцерів РФ. Серед них військові, керівники МВС, ФСКН і Слідчого комітету Російської Федерації. Прес-служба самого Путіна про масове звільнення вищого офіцерського складу промовчала. Поки єдиними джерелами, які підтверджують цей факт, є укази оприлюднені на сайті Кремля.

Зараз ви читаєте новину «Путін усунув силовиків, які не підтримують вторгнення Росії в Україну — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі