вівторок, 15 лютого 2022 17:53

Спецтема: Ворог біля українського кордону

Путін "прямо зараз" хоче НАТО без України і виконання Мінських угод

Путін "прямо зараз" хоче НАТО без України і виконання Мінських угод
При цьому Путін не дав чіткої відповіді щодо відведення російських військ. Фото: Reuters

Президент країни-агресора РФ Володимир Путін заявив, що депутати Госдуми орієнтувалися на "громадську думку", коли голосували за визнання "ЛДНР" в окупованих районах України.

Про це заявив за підсумками переговорів з канцлером Німеччини Олафом Шольцом, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Депутати парламенту орієнтуються на громадську думку, на думку своїх виборців, і вони тонко її відчувають", - сказав Путін.

Також заявив, що у РФ "співчувають жителям Донбасу".

"Маємо все зробити для вирішення проблем Донбасу. Але зробити це, насамперед керуючись не до кінця реалізованими можливостями щодо виконання Мінських угод", - заявив.

Також заявив, що Росію не влаштовують обіцянки не приймати Україну до НАТО.

"От ви сказали чудову фразу: "Кажуть, що найближчими роками Україна не буде в НАТО". Що означає "кажуть"? Ми ж з вами маємо розуміти, що таке "кажуть" у міждержавних відносинах. Нам уже 30 років кажуть, що розширення НАТО не буде взагалі на жоден день у бік російських кордонів, а сьогодні ми бачимо інфраструктуру НАТО прямо біля нашого дому.

Росія чує, що Україна не готова сьогодні до вступу в НАТО, ми знаємо цю тезу. І відразу кажуть, що її завтра не приймуть, а приймуть тоді, коли її підготують до цього.

Але нам це може бути вже пізно. Тому ми хочемо вирішити це питання зараз, ось прямо зараз, найближчим часом, у ході переговорного процесу мирними засобами", - сказав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У Путіна безнадійне становище. Але він завдасть багато болю та страждань українському народу" - Піонтковський

На запитання, чи продовжить Росія відведення військ від українського кордону, Путін заявив, що це залежить "від реальної обстановки".

"Як Росія діятиме далі? За планом. А з чого він складатиметься? Із реальної обстановки на місцях", - сказав.

Також заявив про питання "нерозширення НАТО, усунення військової інфраструктури блоку до 1997 року".

Після зустрічі з Путіним у Москві канцлер Німеччини Олаф Шольц сказав, що президент України Володимир Зеленський пообіцяв представити три законопроєкти - про "статус" Донбасу, зміни Конституції і підготовки виборів.

Зараз ви читаєте новину «Путін "прямо зараз" хоче НАТО без України і виконання Мінських угод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі