четвер, 27 лютого 2014 12:52

Путін пробує дестабілізувати ситуацію в Україні — експерт про заяву Януковича

Путін пробує дестабілізувати ситуацію в Україні — експерт про заяву Януковича
фото: espreso.tv

Заява Віктора Януковича, що він і досі - президент, є безглуздою. Схожа на першоквітневий жарт. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Небоженко.


"Якщо ця заява — правда, то значить її хтось написав. Янукович на таке не здатен. Найімовірніше, це спроба Путіна дестабілізувати ситуацію в Україні через Януковича. Наш колишній президент і досі розраховує, що силовики перейдуть на його бік. Але ж він з них поглумився, підставив. У них зараз величезні неприємності", - зауважив Небоженко.


Він припускає, що ці схеми малюють у Кремлі.


"Це малюнки схем, за якими діють у Москві такі люди, як Кисельов. Із політологічної точки зору — це дуже слабка заява. Росія і далі впливатиме на ситуацію в Україні, підвищуватиме ціну на газ, вимагатиме повернути гроші, вкрадені тим же Януковичем. Росія — дивна країна. Вимагає від нас повернути півтора мільярди доларів боргу за газ і не визнає нову владу. Можемо по-різному ставитися до дивної особистості Турчинова, але він зараз виконує обов'язки президента. Він не якийсь там диктатор. Тому потрібно очікувати дві речі. Перше - шаленої пропагандистської кампанії аля Кисельов. Не здивуюся, якщо він поїде в Крим у військовій формі і розгорне кампанію проти України. Це лише розізлить людей. Друге — Росія тиснутиме на економічні важелі. У результаті це виллється денонсацією Харківських угод у Верховній Раді. Це зроблять якщо не "Батьківщина" та УДАР, то "Свобода", - наголосив політолог.

Зараз ви читаєте новину «Путін пробує дестабілізувати ситуацію в Україні — експерт про заяву Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua