пʼятниця, 07 листопада 2014 13:10

Путін планував анексію Криму на 2015 рік - Каспаров

Путін планував анексію Криму на 2015 рік - Каспаров
Фото: www.trust.ua

Президент Росії Володимир Путін мав "домашню заготовку" анексії Криму та східних областей України. Таку думку висловив відомий російський опозиціонер, восьмикратний переможець Всесвітніх шахових олімпіад Гаррі Каспаров в інтерв'ю журналу Фокус.

На його думку, Путін навряд чи планував на 2014 рік анексію українських територій.

"Але враховуючи швидкість, з якою була проведена анексія Криму і все спровоковані російською агентурою виступи в південно-східних областях, ясно, що це була домашня заготовка. Російська розвідка готувала сценарій відторгнення якихось областей України, але можна логічно припустити, що це готувалося на 2015 рік на випадок поразки Януковича на президентських виборах", - вважає Каспаров.

Він не виключає, що плани бойових дій лежали на столі у Генштабу і ГРУ. "Діяли стрімко. Підстьобував Путіна і страх перед Майданом - на його думку, це могло виявитися занадто заразливим для Росії. Страх перед масовими виступами Путіна не покидає і зараз, тому він вирішив діяти агресивно, щоб девальвувати ідеї Майдану і української революції в мізках російських громадян.

Антиукраїнська пропаганда спрямована саме на те, щоб росіяни не сприйняли позитивно ідею антикримінальної революції, яка приводить до зміни режиму. У нього є повістка дня - утриматися при владі будь-якою ціною, а от алергії на кров у нього немає", - сказав Каспаров.

Зараз ви читаєте новину «Путін планував анексію Криму на 2015 рік - Каспаров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі