вівторок, 27 червня 2023 06:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін ослаб, а отже Пекін перестане допомагати Москві – Маккарті

Путін ослаб, а отже Пекін перестане допомагати Москві – Маккарті
Росія стикається з проблемою недостатньої поставки військових ресурсів. Фото: eastnews.ua

Лідер Китаю Сі Цзіньпін повинен відмовитися від будь-якої підтримки слабкої Росії. Диктатор Володимир Путін ослабнув, тому Пекін повинен перестати допомагати Москві.

Пов'язані з бунтом останні події в Російській Федерації мають стати чітким знаком для КНР, заявив речник Палати представників Конгресу США Кевін Маккарті, передає Fox news.

"Путін став значно слабшим, ніж раніше. Його влада вже не така сильна", – сказав він у телевізійній програмі Fox & Friends.

Росія стикається з проблемою недостатньої поставки військових ресурсів, а Путін самоізолювався та повільно реагує й ухвалює рішення. Маккарті зазначив, що зовнішній вигляд і поведінка диктатора РФ здаються зміненими. Сьогодні його зовнішність і характер уже не такі, які всі звикли бачити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Збитий льотчик" – в ГУР оцінили статус Путіна після заколоту Пригожина

На думку речника Палати представників, очільник "вагнерівців" Євген Пригожин зміг підібратися до Путіна дуже близько, що сильно налякало диктатора. Лідер бойовиків дозволяв собі публічно критикувати його та звинувачути в брехні. А росіяни під час військового заколоту підтримували ПВК "Вагнер".

Ватажок "вагнерівців" Євген Пригожин припинив заколот у Росії, бо у нього "здали нерви". Водночас влада РФ і російський диктатор явно похитнулася. Пригожин зберіг своє життя, але втратив ПВК "Вагнер", вважає ексдиректор ЦРУ та генерал армії Сполучених Штатів Америки у відставці Дейвід Петреус.

Зараз ви читаєте новину «Путін ослаб, а отже Пекін перестане допомагати Москві – Маккарті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі