пʼятниця, 03 жовтня 2008 08:07

Путін обізвав Ющенка дрібним злодюжкою і захистив Тимошенко

Путін обізвав Ющенка дрібним злодюжкою і захистив Тимошенко
"Мазурик якийсь, літак поцупив", - сказав учора на спільній з прем"єром України прес-конференції в Москві прем"єр-міністр РФ Володимир Путін, коментуючи конфлікт в аеропорту "Бориспіль". (За словником Даля "мазурик" - кишеньковий злодій, дрібний злодюжка).

Висловлюючись з приводу підозри СБУ в причетності його до антиукраїнської змови, Путін сказав: "Я, звичайно, мав відношення до діяльності органів держбезпеки, але СРСР, а не України. Те, що ви говорите, звучить комічно", - підкреслив він.

Путін назвав "брєдовими" твердження про те, що за діями Тимошенко є "рука Москви".

"Те, що мою сьогоднішню гостю звинувачують в отруєнні кого б то не було - це, звичайно, було б смішно, якщо б не було сумно", - додав Путін.

Коментуючи ситуацію в Україні, Путін пояснив: політична нестабільність не сприяє прогнозованості відносин двох країн, а також їх довгостроковості. "Звичайно, ми зацікавлені в стабільності і робитимемо все, щоб у наших партнерів була стабільність..., якщо від нас щось залежить", - підкреслив глава російського уряду.

Він також заявив, що Росія співпрацюватиме з будь-яким керівником України.

"Росія підтримуватиме український народ і поважатиме його вибір, яким би він не був", - сказав Путін, відповідаючи на питання, чи готовий Кремль підтримувати Тимошенко на наступних президентських виборах. Тут же підкреслив: Росія будує відносини зі всіма країнами, у тому числі і з Україною, "дзеркальним чином - на основі взаємності".

"Це означає - як агукатиметься, так і відгукнеться", - сказав Путін.

Зі свого боку, прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко, пояснюючи причини політичної кризи в нашій країні, відзначила, що вони обумовлені бурхливим розвитком демократії і наближенням 2010 року.

"Це не дуже чесна боротьба за другий термін", - сказала вона.

2 жовтня, літак Президента Віктора Ющенка, на якому він повинен був летіти до Львова, здійснив аварійну посадку в аеропорту "Бориспіль". За словами прес-секретаря Президента Ірини Ваннікової, посадка відбуласячерез технічні несправності літака. Президент пересів на резервний літак Іл-62 і відправився до Львова з робочою поїздкою.

 "Обозрєватель"

Зараз ви читаєте новину «Путін обізвав Ющенка дрібним злодюжкою і захистив Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

81

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі