вівторок, 04 березня 2014 16:36

Путін не погодиться напряму говорити з українськими політиками - політолог

Путін не погодиться напряму говорити з українськими політиками - політолог
Володимир Путін. Фото: news.eizvestia.com

Без міжнародного посередництва нинішня влада в Україні наврядчи встановить дипломатичні зв'язки з Російською федерацією.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив політолог Сергій Таран.

"Зараз без міжнародних посередників перемовини з Росією вести просто неможливо. І очевидно, що сюди має включитися Захід, який би допоміг налагодити цей зв'язок, маючи свої важелі впливу на Росію, в першу чергу, економічні. Оце той шлях, яким можна зараз рухатися", - сказав він.

Експерт зазначив, що можна спробувати створити депутатську групу для переговорів російськими парламентарями.

"Але треба розуміти, що велике питання, чи вони зможуть спілкуватися, а, по-друге, російські депутати не мають жодного впливу на рішення Путіна. Це будуть достатньо церемоніальні зустрічі, які виглядатимуть як спроба вийти на діалог, але не більше. Всі домовленості все одно не там будуть відбуватися", - наголосив Таран.

На його думку прямих контактів з Путіним українські політики не зможуть встановити,  "бо Путін цього просто не хоче". Найголовнішими завданнями наразі Таран називає: "стабілізація і деескалація військового конфлікту до виборів, після виборів — повноправні перемовини, які стосуються політики".

"Зараз важливо стабілізувати ситуацію і важливо, щоб ситуація в Україні була Росією визнана як стабільна і легітимна. З цього треба починати. Всі подальші кроки треба здійснювати після потужних дипломатичних зусиль україни на дипломатичній арені, наприклад підписання Угоди про асоціацію. І важливо також якнайшвидше провести президентські вибори і щоб на них було багато спостерігачів. Тоді б їх легітимність не викликала жодних сумнівів. Якщо це буде зроблено, тоді можна формувати порядок денний переговорів", - сказав політолог.

Нагадаємо президент РФ Володимир Путін притримується позиції, що Віктор Янукович залишається легітимним президентом України, а нинішня влада була встановлена у наслідок збройного "антиконституційного перевороту".

Зараз ви читаєте новину «Путін не погодиться напряму говорити з українськими політиками - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі