середа, 17 квітня 2024 21:31

Спецтема: Війна Росії проти України

"Путін намагається зламати волю Заходу" - Байден терміново звернувся до Конгресу

"Путін намагається зламати волю Заходу" - Байден терміново звернувся до Конгресу
Президент США Джозеф Байден закликав Конгрес розблокувати допомогу для України. Фото: East News

Президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден закликав Республіканську партію якнайшвидше схвалити військову допомогу для України та Ізраїлю.

Про це Байден написав у колонці для газети The Wall Street Journal.

"Путін невпинно намагався зламати волю українського народу. Йому це не вдалося. Тепер він намагається зламати волю Заходу. Ми не можемо дозволити йому досягти успіху. В історії бувають моменти, які вимагають лідерства і мужності. Це один з них", - заявив президент США.

Українські військові стримують натиск росіян по всій лінії фронту і як Ізраїль разом із союзниками минулими вихідними відбив масовану ракетну й безпілотну атаку Ірану, зазначив Байден.

"І Україна, і Ізраїль зазнають нападів зухвалих ворогів, які прагнуть їхнього знищення. Путін хоче підкорити народ України і поглинути його націю в новій російській імперії. Уряд Ірану хоче знищити Ізраїль назавжди, стерши єдину в світі єврейську державу з лиця землі", - написав президент США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збільшилась кількість бойових зіткнень

"Якщо Росія переможе, війська Путіна наблизяться до наших союзників по НАТО ближче, ніж будь-коли. Ми повинні посилити підтримку України зараз, щоб зупинити Путіна від зазіхань на наших союзників по НАТО і гарантувати, що він не втягне американські війська у майбутню війну у Європі", - заявив Байден.

Президент США заявив, що у разі, якщо Конгрес схвалить військову допомогу Україні та Ізраїлю, американська влада не буде виписувати "безлімітні чеки".

Обидві держави одразу отримають озброєння з американських запасів, а потім кошти, схвалені Конгресом, підуть на їх поповнення, шляхом закупівель в американських постачальників, сказав Байден.

"Сюди входять ракети для Patriot, виготовлені в Аризоні, ракети Javelin, виготовлені в Алабамі, та артилерійські боєприпаси, виготовлені в Пенсільванії, Огайо та Техасі. Ми інвестували б у промислову базу Америки, купували б американську продукцію, вироблену американськими робітниками, підтримували робочі місця майже в 40 штатах і зміцнювали б нашу власну національну безпеку. Ми допомагаємо нашим друзям, допомагаючи при цьому самим собі", - заявив президент США.

Зараз не час "залишати друзів" США і Палата представників має терміново схвалити законодавство про національну безпеку з допомогою України та Ізраїлю, сказав Байден.

CNN повідомили, що 20 квітня Палата представників Конгресу США голосуватиме за законопроєкти про іноземну допомогу, включно з фінансуванням для України.

Законопроєкт про додаткове фінансування для України, який підготував спікер Палати представників Майкл Джонсон, пропонує виділити близько $61 млрд, а також швидко передати Україні далекобійні ракети ATACMS.

Зараз ви читаєте новину «"Путін намагається зламати волю Заходу" - Байден терміново звернувся до Конгресу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі