середа, 17 квітня 2024 19:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Оголосили дату голосування у США за допомогу Україні

Оголосили дату голосування у США за допомогу Україні
Голосування за допомогу Україні у Конгресі США відбудеться 20 квітня. Фото: pixabay.com

20 квітня Палата представників Конгресу Сполучених Штатів Америки голосуватиме за законопроєкти про іноземну допомогу, включно з фінансуванням для України.

Про це посиланням на заяву спікера Палати представників Майка Джонсона повідомили CNN.

За словами Джонсона, голосування відбудеться в суботу ввечері.

В Україні це буде ніч на неділю, 21 квітня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збирається Рада Україна - НАТО. На порядку - дві теми

"Базовий текст матиме деякі з наших нововведень щодо відповідального фінансування. Ми багато говорили про концепцію кредиту для України. Звичайно ж цей фрагмент не вийде за межі. Загальна концепція залишається незмінною, куди буде спрямовано фінансування. І ви побачите, як Палата це розгляне", - сказав Джонсон.

Раніше лідер більшості у Сенаті Конгресу США Чак Шумер повідомив, що президент Джозеф Байден і лідери Конгресу досягли консенсусу щодо допомоги Україні та Ізраїлю.

У лютому Сенат проголосував за пакетний законопроєкт, який передбачає $61 млрд для України. Після чого Палата представників пішла на перерву.

Минулого місяця президент України Володимир Зеленський говорив телефоном з Джонсоном. Швидке ухвалення Конгресом допомоги для України критично важливе, сказав Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Оголосили дату голосування у США за допомогу Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі