неділя, 16 листопада 2014 21:22

Путін намагається залякати Захід атомною війною - Бжезинський

Путін намагається залякати Захід атомною війною - Бжезинський

Президент Росії Володимир Путін намагається залякати Захід атомної війною. Про це заявив відомий політолог і радник декількох президентів США Збігнєв Бжезінський під час лекції в американському Центрі стратегічних і міжнародних досліджень.

Як повідомляє Польське радіо, Бжезінський вважає, що Кремль послідовно реалізовує стратегію "розділення Європи" і "розлому європейсько-американського союзу".

На думку політолога, одним із шляхів до того, щоб увігнати Захід у "параліч", повинно бути пробудження реального страху перед можливим початком атомної війни.

"Нагадування світу про те, яким потужним ядерним арсеналом володіє Росія, відразу викликає питання - чи не йдемо ми в сторону атомного конфлікту? В останні десятиліття ми звикли до думки, що ніхто не прагне до атомного самогубства, а сама гра цією картою - це як гра в російську рулетку з пістолетом біля скроні", - підкреслив Бжезинський.

На його думку, Україна повинна "ефективно відбити у Росії бажання" вести війну. Тільки це, як вважає експерт, може поставити хрест на планах Путіна.

На думку політолога, США та інші країни НАТО повинні були поставити уряду України зброю, за допомогою якого країна могла б захищатися від Росії. Бжезинський уточнив, що говорить про строго оборонну зброю - "про таку, яка не дасть можливості перейти в наступ".

Зараз ви читаєте новину «Путін намагається залякати Захід атомною війною - Бжезинський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі