субота, 18 жовтня 2014 16:35

Путін може висадити десанти на Одесу й Миколаїв - експерт

Путін може висадити десанти на Одесу й Миколаїв - експерт
фото: karpatskijobjektiv.com

Має пройти кілька років, щоб такий монстр, як Росія, відчув наслідки санкцій. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" розповів філософ Ігор Лосєв.

"У них є запас нафтодоларів, стабілізаційний фонд. Крим зараз для Росії є островом, без мосту. Путін, напевне, спробує пробити туди коридор. Також можливі десанти на Одесу й Миколаїв. Як корінний севастополець знаю: завжди на Чорноморському флоті були два великі десантні кораблі. А зараз їх дев'ять. Навіщо аж стільки? Один такий може розмістити 500–600 озброєних морських піхотинців, БТРи й іншу техніку. А дев'ять таких батальйонів — це вже потужне угруповання, здатне розпочати наступ, і не так просто буде їх зупинити. Треба врахувати сили підтримки — ракетні катери і, може, навіть фрегати з есмінцями. Вони можуть завдати ударів по узбережжю. Тому так зване перемир'я не має вводити в оману. "Пєрєтєрєть", як кажуть бізнесюки, не вийде. Це як на вулиці: коли на вас напали хулігани десь у темному провулку — ви не зможете з ними "рішать вопроси", - зазначив він.

Лосєв розказує, що раніше в севастопольських маршрутках люди жваво обговорювали політичні події. Зараз мовчать.

"Пенсіонери, бюджетники й військові — задоволені анексією Криму. Літні люди, приміром, зраділи нібито високим російським пенсіям. Але коли ціни в три-чотири рази зросли, то побачили, що на маленькі українські пенсії можна було купити більше. Товари з України не йдуть. Через Керченську протоку їх не постачають, бо це важко фізично. А продукти, які фурами приходять з України, вивозять у Росію. Там перепродають. Бо українські харчі дешевші та якісніші за російські. Тому полиці напівпорожні. Втричі зросли й ціни на ліки. Самодостатнє населення, яке мало бодай якийсь бізнес, на нулі. Найбільше постраждали кримські татари. Їх викрадають, потім знаходять мертвими. Вже так зникли 20 чоловік", - додав Ігор Лосєв.

Зараз ви читаєте новину «Путін може висадити десанти на Одесу й Миколаїв - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі