понеділок, 31 липня 2023 06:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін маніпулює темою переговорів на тлі контрнаступу ЗСУ

Путін маніпулює темою переговорів на тлі контрнаступу ЗСУ
Російський диктатор Володимир Путін маніпулює темою переговорного процесу з Україною. Фото: eastnews.ua

Президент Росії Володимир Путін маніпулює темою мирних переговорів з Україною, які йому нібито заважає почати контрнаступ Збройних сил України на фронті.

Російська армія при цьому продовжує свої штурми та атаки на Донбасі, пишуть у новому звіті аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

"29 липня Путін звинуватив Україну в початку широкомасштабного контрнаступу, через який РФ нібито не могла обговорювати припинення вогню. Водночас російські офіційні особи і раніше використовували згадку про переговори як зброю, звинувачуючи Україну в небажанні розпочинати переговори", – зазначають фахівці зі США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знизував плечима і нервував: як Путін відреагував на повернення командирів Азовсталі

Путін, імовірно, використовує обговорення контрнаступу ЗСУ, щоб спростувати новини про успіхи України на полі бою. Він намагається звинуватити Київ у відсутності інтересу в потенційному переговорному процесі.

Аналітики ISW звертають увагу, що війська РФ проводять атаки, зокрема в Луганській та Донецькій областях, майже безперервно з того часу, як ЗСУ розпочали контрнаступ. Водночас Путін про це не згадує.

Очільник Африканського союзу Азалі Ассумані на полях саміту "Африка - Росія" заявив, що російський диктатор нібито хоче вести мирні переговори щодо завершення війни в Україні.

Водночас Путін розповів африканським лідерам, що Україна та РФ нібито майже домовилися про припинення війни під час переговорів у Туреччині, а Москва "на прохання" вивела свої війська з Київщини.

Зараз ви читаєте новину «Путін маніпулює темою переговорів на тлі контрнаступу ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі