пʼятниця, 16 грудня 2022 23:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін хотів, щоби Кадиров вбив Зеленського – WSJ

Путін хотів, щоби Кадиров вбив Зеленського – WSJ
Володимир Путін хотів, щоби Рамзан Кадиров вбив Володимира Зеленського. Фото: Главком

Президент Росії Володимир Путін наказав чеченському лідеру Рамзану Кадирову зайняти урядові приміщення в Києві та вбити українського президента Володимира Зеленського.

За три тижні до дня вторгнення в Україну 24 лютого Путін викликав Кадирова до Москви, щоби виробити стратегію, пише The Wall Street Journal з посиланням на співробітників української розвідки та служби безпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американські аналітики сказали, від кого залежний Путін

"Вбивство президента, почесне та бажане завдання, було "своєрідним бонусом Кадирову", – сказавсекретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.

У наступні дні Кадиров виглядав впевненим у собі.

"Пан Зеленський, настала година, коли клоунське шоу добігає кінця", – написав він в Telegram 14 лютого, коли його війська проходили підготовку до операції в сусідній Білорусі.

Влада у Російській Федерації стрімко переходить до рук кримінально-терористичного угрупування. Cилові функції делегували кадировським загонам і пригожинським зекам, повідомляв раніше Данілов.

Зараз ви читаєте новину «Путін хотів, щоби Кадиров вбив Зеленського – WSJ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі