вівторок, 08 листопада 2022 09:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Американські аналітики сказали, від кого залежний Путін

Американські аналітики сказали, від кого залежний Путін
Президент Росії Володимир Путін став залежний від двох людей. Фото: facebook.com/MIDRussia

Власник приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин і голова Чечні Рамзан Кадиров залишаються незалежними фігурами в Російській Федерації.

Усе через залежність президента РФ Володимира Путіна від сил цих осіб в Україні. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

"Кадиров поводиться відповідно до Пригожина, рекламуючи залучення до його війська та підриваючи офіційні збройні сили Росії", – зауважили аналітики.

Зазначається, що Пригожин посилює свій вплив частково для просування особистих інтересів у Росії та в окупованих районах України, а не виключно для перемоги у війні.

Він відкриває в Курській і Бєлгородській областях центри підготовки та управління народним ополченням, які діятимуть автономно від російських збройних сил. Нещодавнє урочисте відкриття центру "Вагнера" в Санкт-Петербурзі в День соборності РФ може свідчити про те, що Пригожин намагається проникнути в бізнес-сферу міста, вважають в Інституті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мутіна на Путіна" не буде. Росія підійшла до краху – український дипломат

Аналітики зауважили, що Пригожин створив у російському суспільстві уявлення про те, що він може зайняти владну позицію. А це йде в розріз з роками позиціювання Путіна як єдиного життєздатного лідера Росії.

Пригожин, ймовірно, зберігає доступ до ключових чиновників Кремля. Нещодавно він неофіційно зустрічався з головою адміністрації Путіна Антоном Вайно. Вони нібито обговорювали негативний вплив Путіна на російську воєнну кампанію та неприязнь до російського вищого військового командування, кажуть в ISW.

Кадиров також намагається отримати бізнес-можливості на фоні російського вторгнення в Україну. Чеченський диктатор і його польові командири нарощують бізнес-мережі на окупованих територіях.

Російська Федерація може зіткнутися з більш тривалою і глибокою рецесією у міру посилення впливу санкцій Сполучених Штатів Америки та Європи. Найбільший удар припаде по галузях, на які роками спиралася російська економіка, повідомляв Bloomberg.

Наростає конфлікт серед військового керівництва РФ.

Влада у Росії стрімко переходить до рук кримінально-терористичного угруповання. Cилові функції делегували кадировським загонам і пригожинським зекам.

Зараз ви читаєте новину «Американські аналітики сказали, від кого залежний Путін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі