вівторок, 22 квітня 2014 15:26

Путін хоче зустрітися з Джемілєвим, якому заборонили в'їзд в Росію

Путін хоче зустрітися з Джемілєвим, якому заборонили в'їзд в Росію
Фото: www.radiosvoboda.org

З одного боку, мені забороняють в'їзд до Криму, як "територію Росії", а з іншого - постійно надходять сигнали, що Путін знову хоче зі мною зустрітися.

Про це Gordonua.com заявив лідер кримськотатарського народу, народний депутат від фракції "Батьківщина" Мустафа Джемілєв.

Вранці 22 квітня за перетині кордону представники кримської "самооборони" вручили Джемільову акт, згідно з яким політику заборонено в'їзд до Росії аж до 2019 року.

"Якийсь чоловік у цивільному дійсно зачитав мені постанову під номером таким-то, в якому говориться, що відповідно до правил в'їзду та виїзду з Російської Федерації мені забороняється відвідувати територію Росії до 2019 року", - сказав Джемілєв.

"Я здивувався, звичайно, адже нечасто їжджу в Росію. Якщо не вважати недавню поїздку до Москви, останній раз я був у Росії в 1986 році  коли повертався з в'язниці Магадана (за антирадянську діяльність Мустафа Джемілєв провів у в'язницях і засланні в цілому близько 15 років. - Ред.)", - додав політик.

Джемілєв підкреслив, що останнім часом йому постійно йдуть сигнали, що Путін хоче з ним зустрітися. Хто саме веде переговори, нардеп не захотів уточнювати  "Ну, тут багато посередників", - сказав лідер кримських татар.

"Чому заборонили в'їзд в рідний Крим, буду з'ясовувати, звичайно. Тим більше, що з одного боку мені постійно надходять сигнали: мовляв, Путін знову хоче зустрітися. Як же так, Володимир Володимировичу, мене вже в вашу країну не пускають?" - дивується Джемілєв.

Нагадаємо, в першій половині березня, до кримського " ​​референдуму" про статус півострова, лідер кримських татар їздив до Москви, де по телефону поговорив з президентом Росії Путіним Тоді Джемілєв заявив  що "Росія заграє з кримськотатарським народом, намагаючись заручитися його підтримкою анексії".

Сьогодні вранці нардеп виїхав з Криму до Києва, де збирається зустрітися з віце -президента США Джо Байденом.

"Мені подзвонили з посольства, запросили на зустріч з делегацією конгресменів і сенаторів США. Не знаю точно, чи буде там Байден", - уточнив Джемілєв.

Незважаючи на заборони, через тиждень-другий політик все одно збирається повернутися до Криму. Правда, спочатку відправиться з візитом в Астану і Берлін.

"Поки у мене кілька поїздок. Спочатку в Астану, на форум щодо України. Там багато проросійських елементів збирається, хочу там шороху навести. Потім відправлюся в Берлін, мене запросили до Бундестагу. За тиждень або більше обов'язково повернуся до Криму", - пообіцяв Джемілєв.

Зараз ви читаєте новину «Путін хоче зустрітися з Джемілєвим, якому заборонили в'їзд в Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі