середа, 21 квітня 2021 18:02

Путін готується перетворити Донбас на Абхазію - що означає його звернення

Путін готується перетворити Донбас на Абхазію - що означає його звернення
Путін отується визнати окупацію Донбасу - політолог. Фото: pixabay

У зверненні до Федеральних зборів Володимир Путін анонсував провокації РФ на Сході України. Про це сказав у коментарі Gazeta.ua політолог Володимир Горбач.

"Це може бути анонсом вже заготовлених провокацій РФ, аби вони ж мали привід дати реальну відсіч. Відповів Макрону про "червоні лінії" і всьому колективному Заходу в його особі (19 квітня президент Франції Еммануель Макрон заявив, що провідні держави світу мають визначити "чіткі червоні лінії" у відносинах з Росією і бути готовими вдаватися до санкцій, якщо Москва їх перетне. - Gazeta.ua) про те, що Росія сама вирішуватиме, де їх проводити. Демонструє, що Росію не зігнути санкціями, дипломатичним тиском. Відповідає, що їм ніхто не указ. Це недобрий сигнал для нас", - пояснив.

Звернення було присвячене внутрішньоросійським проблемам і в інтересах виборчої кампанії правлячої партії "Єдина Росія" на парламентських виборах у вересні 2021, додає.

"Саме тому радикальних нових ідей і намірів не прозвучало. Звертався в основному до пенсіонерів, бюджетників, силовиків. На силовиків як цільову аудиторію спрямував меседж про зовнішні загрози, нову російську зброю".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Путіна відповіли на пропозицію Зеленського зустрітись на Донбасі

Найголовніше в посланні, що його постфактум можна буде ставити в контекст подальших подій, зауважує експерт.

"Це візит Лукашенка до Путіна й екстрене засідання Ради Федерації. Імплементуватиме рішення Путіна, які сьогодні не почули. Можуть стосуватися розміщення російських військових баз на території Білорусі з ракетами, літаками. Заодно такий же крок можуть зробити в окупованій частині Донбасу. Це буде оголошення публічно, що "они там есть", але можуть зайти ще більше. А тоді пробувати перевести ОРДЛО в режим Абхазії та Осетії з договором про захист, визнання їхньої незалежності та розміщенням військових баз".

У зверненні згадав і порівняв Лукашенка з Януковичем.

"Згадував Лукашенка, бо російські служби, ймовірно, реалізовують спецоперацію по залякуванню білоруського самопроголошеного президента через спробу його ліквідації. Цю фейкову історію з замахом Путін намагається підтримувати та готує громадську думку до завтрашньої зустрічі з Лукашенком у Москві. В контексті згадав і Януковича - той коли тікав, теж стверджував, що його хотіли вбити".

Президент Росії Путін застеріг інші країни не переходити червоні лінії у відносинах з Москвою. Про це він заявив у щорічному посланні до парламенту, Федеральних зборів Основна частина звернення Путіна була про соціальні питання і боротьбу проти пандемії. Останні близько 15 хв. промови глава Кремля присвятив міжнародним питанням.

Зараз ви читаєте новину «Путін готується перетворити Донбас на Абхазію - що означає його звернення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі