вівторок, 05 квітня 2022 13:27

Спецтема: Війна Росії проти України

"Путін боїться" - Грозєв пояснив, чому Росія не йде на масову мобілізацію

"Путін боїться" - Грозєв пояснив, чому Росія не йде на масову мобілізацію
Путін боїться, що масова мобілізація викличе суспільне невдоволення, вважає Христо Грозєв. ФОТО: pixabay.com

У президента Росії Володимира Путіна вичерпалися шанси захопити Київ.

В іншому випадку йому довелося б закидати українську столицю "м'ясом", заявив в інтерв'ю Дмитру Гордону журналіст-розслідувач Bellingcat Христо Грозєв.

"Те, що відбувається - це неможливість Росії утримувати (атаку на Київ. - Gazeta.ua) далі. Це почалося приблизно сім днів тому. Вони зрозуміли очевидну істину, що з нинішніми силами взяти Київ не можна. І взагалі, такою стратегією не можна взяти столицю. Він (Володимир Путін. - Gazeta.ua) може взяти Київ тільки, якщо його знищить. Але сумніваюся в цьому, бо місто є важливим елементом для російської пропаганди", - сказав Грозєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Результат цієї війни буде вирішено за два-три тижні - Арестович

Путін не йде на масову мобілізацію, щоб кинути сили на завоювання Києва, бо вона означатиме появу великої кількості дезертирів, зауважив розслідувач.

"Другий варіант - це закидати величезною кількістю м'яса (Київ. - Gazeta.ua). Але це вимагатиме десь півмільйона м'яса. Це означає масову мобілізацію. Путін цілком допускає такі втрати. Але він цього не робить, бо боїться соціального вибуху", - додав Грозєв.

У Росії триває прихована мобілізація резервістів. Їх хочуть залучити до агресії проти України.

Під час відбору перевага надається тим, хто вже має бойовий досвід. Загалом окупанти хочуть мобілізувати майже 60 тис. осіб, повідомляє Генеральний штаб України.

Зараз ви читаєте новину «"Путін боїться" - Грозєв пояснив, чому Росія не йде на масову мобілізацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі