середа, 02 березня 2022 16:28

"Путін боїться української армії" - чому в Росії заговорили про мобілізацію та воєнний стан

"Путін боїться української армії" - чому в Росії заговорили про мобілізацію та воєнний стан
Російські еліти та олігархи вже зрозуміли, що нічим не зможуть користуватися, говорить Віктор Ягун. Фото: bitva.wiki

У Росії, де зараз оголосили мобілізацію, визнають, що вони не потужна воєнна машина та не спроможні на бліцкриг. Володимир Путін дуже боїться українського контрнаступу. Про це Gazeta.ua розповів Віктор Ягун, генерал-майор СБУ, військовий оглядач.

"Мобілізація - це визнання Росією того, що вона не спроможна кадровими підрозділами забезпечити бліцкриг, на який сподівалася. Це підтвердження того, що українська армія вистояла, в позиційній війні перемогла і може перейти у контрнаступ. Цього дуже боїться Путін. Нам треба стояти, а також очікувати реакції суспільства. В комплексі з економічними санкціями мобілізація населення та воєнний стан - означає, все, що казав Путін - брехня. Ми тепер бачимо, що Росія - не потужна воєнна машина", - говорить Ягун.

На російській бунт у найближчі тижні розраховувати не варто. Натомість еліти та олігархи вже зрозуміли, що нічим не зможуть користуватися, каже експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Системи ППО та літаки" - як Європа може допомогти Україні захистити небо

"Треба повне зубожіння цього населення, щоб вони зрозуміли, що далі немає куди. Розрахунок саме на вищий клас, який повністю опинився в обструкції - вони нічим не можуть користуватися. Не можуть навіть поповнювати готівку, валютні запаси чи виїхати за кордон. Саме на їх реакцію сподівається світ. Що вони прийматимуть рішення щодо Путіна. А населення - терпітиме", - каже Ягун.

Термінів реакції еліт ніхто не знає, але вони вже розуміють масштаб проблем, додає військовий експерт.

"Але вже на другий день санкцій частина людей, які мають величезні статки, почали виступати проти війни. Абрамович - один з тих, хто намагався забезпечити проведення переговорів. Вони вже розуміють небезпеку для себе та бізнесу. Якщо не зупинять монстра, то їм буде гірше - вони це знають. Бо втратять все, що заробляли роками. Тому є сподівання, що вони придушать Путіна десь особисто. Чи відправлять у відставку. Нам головне – зупинити війну, а потім сідати за стіл переговорів та вимагати репарацій", - наголошує Ягун.

У Російській Федерації можуть запровадити воєнний стан. Про це повідомив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк. Тим часом у РФ розпочалася мобілізація запасу, дізналася Gazeta.ua з посиланням на близького одного з працівників видання, який мешкає у Санкт-Петербурзі.

Сьомий день триває повномасштабна агресія РФ проти України. За цей час українські воїни знищили 5840 російських окупантів.

Зараз ви читаєте новину «"Путін боїться української армії" - чому в Росії заговорили про мобілізацію та воєнний стан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі