четвер, 30 квітня 2020 00:00

Нехай Рада почекає. "Слуга" другий місяць пересиджує карантин на Кіпрі

Нехай Рада почекає. "Слуга" другий місяць пересиджує карантин на Кіпрі
Холодов йшов до парламенту 22-м у списку партії Зеленського. Фото: radiosvoboda.org

Народний депутат "Слуга народу" Андрій Холодов із початком карантину та після звернення президента Володимира Зеленського до українських громадян із закликом повернутися в країну через закриття кордонів, виїхав на Кіпр і відтоді не повертався в Україну.

Про це повідомляють журналісти програми "Схеми: корупція в деталях"

Холодов є заступником голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики.

Він вилетів у місто Ларнака (Кіпр) 15 березня – за два дні до анонсованого президентом припинення регулярного пасажирського авіасполучення. Відтоді не повертався – тобто вже 1,5 місяці перебуває за межами країни.

З того часу Верховна Рада 5 разів збиралася на позачергові засідання для ухвалення термінових рішень, пов'язаних зокрема із заходами протидії поширенню коронавірусної інфекції.

Окрім пленарних засідань Холодов пропустив засідання свого комітету 30 березня. При цьому, брав участь в наступних засіданнях комітету в режимі онлайн.

З того часу компанія Sky Up щонайменше один раз здійснювала евакуаційний рейс українських громадян з Кіпру (20 березня).

Станом на 29 квітня "слуга" залишався на Кіпрі та не прибував до України, пишуть журналісти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський поміняв "Плюси" Коломойського на теплу ванну в Шустера. Як президент дружить з Ахметовим

За даними "Схем" на Кіпрі депутат Холодов із дружиною мають у власності маєток поблизу узбережжя у місті Лімасол.

У маєтку донедавна була зареєстрована кіпрська фірма-власник сотень київських МАФів, що зрештою вивело журналістів на стосунок родини депутата до столичного тютюнового бізнесу. А отже, він міг діяти у своїх власних інтересах, коли лобіював у Верховній Раді правку, що збільшує заробітки для роздрібних торговців цигарками. Цим фактом, зрештою, зацікавилось НАБУ.

Після початку карантину в Україні 12 березня, президент Володимир Зеленський 13 березня у відеозверненні закликав українців, які перебувають за кордоном, повернутися протягом наступних трьох днів, бо згодом авіасполучення буде закрите. А спікер парламенту Дмитро Разумков заявив, що пасажирське авіасполучення буде повністю обмежене з 00:00 17 березня. 28 березня влада вирішила закрити кордон.

Тобто член президентської партії вирішив залишити країну вже після того, як президент закликав українців повернутися додому та попередив про закриття авіасполучення.

Журналісти Bihus.Info повідомляли, що попри карантин у Києві продовжує працювати ресторан "Велюр", який належить нардепу від "Слуги народу" Миколі Тищенку.

Серед гостей ресторану: нардеп Антон Яценко, бізнес-партнер олігарха Ігоря Коломойського Павло Куфтирєв, нардеп від "Слуги народу" та колишній сценарист "Кварталу 95" Олександр Кабанов, менеджер ахметівського "Метінвесту" Віталій Кисіль, перший заступник керівника Офісу президента та експродюсер "Квартал 95" Сергій Трофімов.

Зараз ви читаєте новину «Нехай Рада почекає. "Слуга" другий місяць пересиджує карантин на Кіпрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі