вівторок, 03 квітня 2012 14:07

Пшонка пообіцяв представникам Freedom House зустріч з Тимошенко і Луценком

Пшонка пообіцяв представникам Freedom House зустріч з Тимошенко і Луценком
Віктор Пшонка розхвалив правозахисникам новий КПК. Фото: obozrevatel.com

Генеральний прокурор Віктор Пшонка пообіцяв представникам організації Freedom House сприяти їхній зустрічі із Юлією Тимошенко та Юрієм Луценком.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ.

Зокрема, у Генпрокуратурі повідомили, що 2 квітня 2012 року відбулася зустріч Генерального прокурора України Віктора Пшонки з виконавчим директором міжнародної неурядової організації Freedom House Девідом Креймером, координатором програм цієї організації Метью Шаафом, віце-президентом Атлантичної ради США Деймоном Вілсоном, науковим співробітником зазначеної ради Робертом Нуріком та директором Інституту масової інформації Вікторією Сюмар.

У зустрічі також взяв участь заступник Генерального прокурора України Анатолій Пришко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович знищує будь-яку життєздатну опозицію - Freedom House

У ході зустрічі Генеральний прокурор України розповів про процес реформування кримінальної юстиції в Україні, якому притаманний комплексний характер. Поінформував про судову та адміністративну реформи в країні. Він також розповів про гуманізацію кримінальної відповідальності та декриміналізацію окремих економічних злочинів.

"Відповідними кроками вже було декриміналізовано низку статей кримінального кодексу", - додав Генеральний прокурор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Freedom House вважає, що в Україні настав кінець "відкритій" політиці

Крім того, Пшонка зазначив, що одним з головних завдань реформування кримінального законодавства є рівність обвинувачення і захисту: "Для нас головне сьогодні – це забезпечити баланс захисту і обвинувачення".

Генпрокурор звернув увагу гостей на основні принципи нового Кримінального процесуального кодексу України, який відповідатиме стандартам сучасного демократичного суспільства та сприятиме розбудові правової держави, зазначили в ГПУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонал" розкритикував доповідь Freedom House: "Об'єктивні показники явно не враховувалися"

Крім того, під час зустрічі сторони обговорили стан розслідування у резонансних кримінальних справах, а також захисту прав і свобод людини та громадянина в Україні.

"Я, як Генеральний прокурор, зацікавлений у тому, щоб усі закони у нашій державі працювали на захист громадянина. Початок цій справі є, він вам відомий. І ми далі будемо рухатися шляхом європейських стандартів", - підкреслив Пшонка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Freedom house "відправив" Україну до глухого кута

Представники міжнародної неурядової організації звернулися до Генерального прокурора з проханням сприяти в організації їх візитів до ув'язнених Тимошенко та Луценка. У свою чергу, Пшонка запевнив про готовність у межах своєї компетенції цьому сприяти.

Зараз ви читаєте новину «Пшонка пообіцяв представникам Freedom House зустріч з Тимошенко і Луценком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі