понеділок, 02 квітня 2012 12:15

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Пшонка подумав і наказав лікувати Тимошенко за межами колонії

Пшонка подумав і наказав лікувати Тимошенко за межами колонії
Віктор Пшонка згадав, як з відповідним зверненням до нього приходили нардепи. Фото: obozrevatel.com

Генеральний прокурор Віктор Пшонка дозволив лікувати екс-прем'єра Юлію Тимошенко за межами Качанівської колонії, де вона наразі перебуває.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

"Розглянувши відповідні звернення захисту Ю. Тимошенко, які депутати фракції БЮТ передали Генеральному прокурору України під час особистої зустрічі 23 березня 2012 року, Генеральний прокурор Віктор Пшонка дав відповідне доручення Державній пенітенціарній службі України, а також Міністерству охорони здоров'я України вжити необхідних заходів, в рамках чинного законодавства, для забезпечення обстеження та лікування засудженої Ю. Тимошенко у спеціалізованій медичній установі за межами Качанівської виправної колонії", - наголошується у повідомленні.

Європейський суд зобов'язав Україну лікувати Тимошенко в стаціонарі - Власенко

Нагадаємо, що 23 березня 20 народних депутатів з фракції БЮТ-"Батьківщина" на чолі із захисником Тимошенко Сергієм Власенком зустрілися із генпрокурором Віктором Пшонкою. Депутати передали генпрокурору звернення, в якому йшлося про виконання рішення Європейського суду щодо невідкладного лікування Юлії Тимошенко в спеціалізованій медичній установі, як там записано.

Тим часом, 1 квітня ЗМІ повідомили, що уряд Німеччини веде переговори з українською стороною про можливе лікуванні в Берліні Тимошенко. Сьогодні, 2 квітня, в Адміністрації президента поспішили спростувати цю інформацію, аргументуючи тим, що лікування ув'язнених в Україні - не в компетенції АП.

Зараз ви читаєте новину «Пшонка подумав і наказав лікувати Тимошенко за межами колонії ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі