субота, 16 січня 2021 12:17

Прокуратура розслідує оголошення Кернеса мером без присяги

Прокуратура розслідує оголошення Кернеса мером без присяги
Ольгу Мозгову можуть засудити за оголошення Кернеса мером. Фото: Фото: кадр онлайн-трансляції сесії Харківської міськради

Прокуратура Харкова порушила кримінальне провадження через оголошення Геннадія Кернеса мером Харкова без приведення до присяги.

Досудове розслідування розпочали відносно голови Харківської міської територіальної виборчої комісії Ольги Мозгової, повідомила депутат Харківської міської ради Аліна Мустафаєва.

"Саме вона оголосила, що обраний міським головою Геннадій Кернес не повинен повторно складати присягу", — написала депутат на сторінці в Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Добкін не вірить, що Кернес із лікарні направляв документи в міськовиборчком

Якщо вину доведуть, Мозговій загрожує до трьох років обмеження волі.

На першій сесії Харківської міської ради 9 грудня 2020 року голова Харківської ТВК Ольга Мозгова пояснила, що Кернес склав присягу 24 листопада 2010 року, коли в перший раз обрався на посаду мера Харкова і більше не потрібно.

61-річний Геннадій Кернес помер в ніч на 17 грудня 2020 року в берлінській клініці Шаріте, куди був госпіталізовано 16 вересня з коронавірусом. Похований в Харкові.

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура розслідує оголошення Кернеса мером без присяги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі