четвер, 17 грудня 2020 09:22

Помер мер Харкова Геннадій Кернес

Помер мер Харкова Геннадій Кернес
Меру Харкова було 61 рік. Фото: Геннадій Кернес/Facebook

Уночі 17 грудня помер мер Харкова Геннадій Кернес.

Про це повідомив його друг, бізнесмен Павло Фукс у Telegram-каналі.

Він зазначив, що коронавірус дав ускладнення на роботу життєво важливих органів.

"Сьогодні вночі зупинилося величезне добре серце мого кращого друга Геннадія Кернеса. Наслідки коронавірусної інфекції дали серйозні ускладнення на роботу життєво важливих органів і систем його організму. Вічна пам'ять тобі, мій друже", - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кернеса відмовили нирки

Смерть Кернеса підтвердив і його пасинок Радіон Гайсинський.

"Я пишаюся тим, що ти мене виховав і зробив тим хто я є сьогодні. Словами не передати біль втрати найближчої людини. Ти був моїм найкращим другом. Кентом, як ти говорив. Ти назавжди залишишся в моїй пам'яті як самий добрий, сильний і мудрий, ти знав вихід з будь-якої ситуації і ніколи не опускав руки. Зразок для наслідування, легенда. З тобою піде ціла епоха. Я люблю тебе, тату", - написав він у Instagram.

Кернес обіймає посаду міського голови Харкова з 2010 року. За даними ЦВК, його втретє переобрали на 5-річний термін 25 жовтня. Кернес не з'являвся на публіці з кінця серпня. У нього було підтверджено Covid-19 і двостороннє запалення легень. 10 вересня його було госпіталізовано в 17-ту міську лікарню, а в ніч на 17 вересня – перевезено літаком із Харкова до Берліна на лікування в клініку Charité.

Міський голова мав повернутись у Харків до 20 грудня, аби скласти присягу. До цього часу міська рада мала зібратися на сесію.

Зараз ви читаєте новину «Помер мер Харкова Геннадій Кернес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі