пʼятниця, 24 грудня 2021 16:57

Прокуратура підтвердила - проситимуть арешту для Порошенка

Прокуратура підтвердила - проситимуть арешту для Порошенка
Також прокуратура повідомила про розмір застави - 1 млрд грн. Фото: "Радіо Свобода"

Офіс генерального прокурора підтвердив, що погодив клопотання про обрання запобіжного заходу підозрюваному в державній зраді п'ятому президенту і чинному народному депутату Петру Порошенку.

Про відповідь прокуратури повідомив Укрінформ.

"У прокуратурі погодили клопотання про арешт Порошенка з можливістю внесення застави в мільярд гривень", - сказали в офісі.

У Печерському районному суді міста Києва відбулося закрите засідання, на якому слідчий суддя погодив клопотання про дозвіл на затримання Порошенка для доправлення в суд.

У суді має відбутися обрання запобіжного заходу.

Сьогодні адвокат Порошенка Ілля Новіков заявив, що їм невідомо про рішення суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ за Порошенка возила готівку бойовикам - сюжет Bihus.info про Медведчука

17 грудня біля Верховної Ради слідчі ДБР спробували вручити п'ятому президенту й нардепу Петру Порошенку повістку про виклик. Він проігнорував і сів в авто.

Згодом у Facebook Порошенко повідомляв, що перебуває в Туреччині. 20 грудня нардепу оголосили підозру в держзраді у справі про постачання вугілля з тимчасово окупованих територій. У штабі партії Порошенка "ЄС" справу назвали "фарсом".

21 грудня Порошенко записав відео, у якому заявив, що команда президента Володимира Зеленського перетнула "червоні лінії".

Порошенко повернеться в Україну після закінчення відпустки, повідомив його адвокат.

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура підтвердила - проситимуть арешту для Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі