четвер, 13 березня 2014 02:08

Продовженням такого курсу Путіна стане захоплення Києва і війна - Яценюк

Продовженням такого курсу Путіна стане захоплення Києва і війна - Яценюк
Фото: lenta-ua.net

Прем'єр-міністр України Арсені Яценюк під час спілкування з журналістами після зустрічі з президентом США Бараком Обамою зазначив, що якщо глава російської держави Володимир Путін продовжить рухатись попереднім курсом, наступними діями РФ може стати захоплення Києва і початок війни, передає Голос Америки.

На запитання журналістів, чи вважає Яценюк, що Путін відступить він відповів:

"Залежить від того які цілі у Путіна. Якщо він хоче стабільність, мир та достаток в Європі – він повинен відступити і почати предметні переговори. Якщо він хоче перемалювати кордони і підважити усю систему глобальної безпеки, і переписати наслідки другої світової війни – він буде продовжувати рухатися попереднім курсом. У цьому випадку, його ідея не лише анексувати Крим, але захопити центральну Україну, українську столицю і почати війну".

Нагадаємо, в останні дні лютого Росія фактично здійснила акт агресії відносно України, коли військові частини РФ без опізнавальних знаків і без будь-яких пояснень з боку російського уряду почали блокувати військові частини ЗСУ на території Криму.

Пізніше представник Росії в РБ ООН заявив, що ввести війська на територію Криму Володимира Путіна попросив Віктор Янукович.

Наразі позиція РФ полягає в тому, що нинішнє українське керівництво, яке прийшло до влади в результаті "антиконституційного перевороту" та не володіє "загальнонаціональним мандатом", нав'язує Східним і Південно- Східним регіонами і Криму абсолютно нелегітимні рішення.

На 16 березня у Криму призначено референдум, який США, європейські країни, офіційний ЄС, міжнародні інституції, ОБСЄ та інші міжнародні організації, чинна влада України не визнають законним та легітимним.

Зараз ви читаєте новину «Продовженням такого курсу Путіна стане захоплення Києва і війна - Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua