субота, 07 березня 2020 15:57

Прищі і дірявий човен: що розповів Зеленський в інтерв'ю світовим ЗМІ

Прищі і дірявий човен: що розповів Зеленський в інтерв'ю світовим ЗМІ
Зеленський поговорив з іноземними журналістами на різні теми. Фото: Вголос

Ідея відправити міністра охорони здоров'я Зоряну Скалецьку на карантин запропонував президент Володимир Зеленський.

А ще він порівняв проблеми президента з прищами, і з дірявим човном в інтерв'ю британському виданню The Guardian і американському медіа Bloomberg.

"Це був її вибір, але запропонував це я", - розповів президент про те, як міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька провела два тижні у санаторії Нові Санжари разом з евакуйованими з Китаю людьми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський потрапив на обкладинку The Guardian

Після цієї фрази Володимир Зеленський посміхнувся так, що стало зрозуміло, що великого вибору у міністерки не було.

Випускав з карантину людей президент особисто. Зоряні Скалецькій подякував за сміливість.

Також минулого тижня Верховна Рада відправила міністерку Зоряну Скалецьку у відставку разом з усім урядом. Зміну Кабміну присвятили розмову з президентом журналісти Bloomberg. Зеленський запевняв, що справа зовсім не в його рейтингах, які нещодавно відчутно знизились. З цим власне багато хто і пов'язував всі відставки.

"Потрібно було реагувати на ефективність роботи Кабміну. Коли ви робите такі глибокі зміни в країні, ви не можете програти...Я не планую замінювати жодну людину в країні, яка працює справедливо та ефективно", - сказав Зеленський.

Багато метафор використовував Володимир Зеленський як і під час виступу у Верховній Раді, так і в розмові з журналістами The Guardian. Часом порівнював президенство з перебуванням у човні, у якому багато дір.

"Ти своїми руками і ногами намагаєшся ці діри закрити. Це те, як ми живемо. Ми закриваємо діри".

То описував великі проблеми, з якими стикається президент на своїй посаді, порівнюючи їх з прищами.

"Вони (проблеми - Ред.)- катастрофічні. Вони з'являються, вибачте, що я кажу це, як прищі у 18-річної дитини. Ти не знаєш, де, і коли вони вилізуть".

Минуле новопризначеного прем'єр-міністра Дениса Шмигаля в компанії олігарха Ріната Ахметова прокоментував президент Володимир Зеленський в інтерв'ю Bloomberg.

Зараз ви читаєте новину «Прищі і дірявий човен: що розповів Зеленський в інтерв'ю світовим ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі