пʼятниця, 05 квітня 2013 00:34

Припинення повноважень Ради через референдум неможливе – радник президента

Припинення повноважень Ради через референдум неможливе – радник президента
Юрій Мірошниченко. Фото: mignews.com.ua

Представник президента у Верховній Раді Юрій Мірошниченко вважає, що говорити про дострокове припинення повноважень Верховної Ради через референдум не є можливим.

Про це він сказав в ефірі "5 каналу".

"Говорити про зміну Конституції, або дострокове припинення повноважень ВР через референдум неможливо, оскільки є чітка норма в Конституції", - висловив думку політик.

Він наголосив, що в цій нормі "виписано єдиний випадок дострокового припинення повноважень діючої Верховної Ради. І це пов'язано лише з однією обставиною – недієздатністю".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свобода" назвала нардепів-"регіоналів" та комуністів "щурами у стані агонії"

Окрім того, за його словами, призначати дострокові вибори можна лише, якщо ВР не працює, а інших сценаріїв не може бути.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо буде легалізоване засідання на Банковій, тоді варто говорити про смерть Ради - Зварич

Також, говорячи про Конституційної Асамблеї, він зауважив, що "її роль полягає не в тому, щоб бути інструментом маніпуляцій політичної, а саме тому її президент створив з незалежних людей", які "в порядку 13 розділу Конституції можуть надати пропозиції".

Зараз ви читаєте новину «Припинення повноважень Ради через референдум неможливе – радник президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі