середа, 12 березня 2014 00:24

"Приклад Криму може розвалити Росію" - Нємцов

"Приклад Криму може розвалити Росію" - Нємцов
Фото: lenta.ru

Політика Кремля щодо Криму може спровокувати сепаратистські настрої в самій Росії. Таку думку в ефірі телеканалу ICTV висловив російський опозиціонер Борис Нємцов.

"Приклад Криму може розвалити Росію", - заявив політик.

За його словами, дії РФ створюють небезпечний прецедент не лише в світовій історії після Другої світової війни, але і для цілісності Росії, оскільки після можливої анексії АРК інші суб'єкти Російської Федерації можуть заявити про своє право на самовизначення - Чечня, Дагестан, регіони Далекого Сходу.

Нагадаємо, самопроголошений прем'єр-міністр Криму Сергій Аксьонов отримав свій новий статус після закритого голосування у Верховній Раді Криму 27 лютого. За кандидатуру Аксьонова нібито проголосували 61 з 64 депутатів. Всього в парламенті АРК 100 депутатів. Повідомлялося, що кандидатура Аксьонова затверджувалася з схвалення народного депутата від Партії регіонів Вадима Колесніченка.

6 березня Верховна Рада Криму ухвалила рішення про входження АРК до складу РФ. 78 із 100 депутатів Ради Криму проголосували за входження АРК до складу Російської Федерації і проведення референдуму з цього питання 16 березня. На референдум винесуть питання: 1) Ви за возз'єднання Криму з Росією на правах суб'єкта Російської Федерації? 2) Ви за відновлення дії Конституції Республіки Крим 1992 року і за статус Криму як частини України?

Сьогодні парламент АРК прийняв декларацію про незалежність Криму.

Зараз ви читаєте новину «"Приклад Криму може розвалити Росію" - Нємцов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua