вівторок, 25 травня 2021 10:35

Президентські вибори завершилися перемогою в один тур

Сім років тому, 25 травня 2014-го, Петро Порошенко переміг на президентських виборах. Вони відбувалися в умовах початку воєнної агресії Росії проти України.

Порошенко виграв у першому турі - за нього проголосували 54,7% виборців. Друге місце посіла Юлія Тимошенко - з 12,81% підтримки. У виборах брали участь 21 кандидат.

Явка виборців була 59,48%.

Автор: Reuters
  Петро Порошенко з дружиною Мариною на виборчій дільниці в Будинку офіцерів у Києві, 25 травня 2014 року.
Петро Порошенко з дружиною Мариною на виборчій дільниці в Будинку офіцерів у Києві, 25 травня 2014 року.

Після вступу Порошенка на президентську посаду 7 червня Юлія Тимошенко заявила: "Я думаю, Україна зараз знайшла потужний додатковий чинник стабільності".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Як гартувалася мерзота". Bihus.info проаналізував розмови Медведчука

Через п'ять років Порошенко програв вибори Володимиру Зеленському. 21 квітня 2019 року за нього проголосували 24,45%, Зеленського підтримали в другому турі 73,22% виборців. Володимир Зеленський став шостим президентом України.

Зараз Порошенко є народним депутатом. Його фракція "Європейська солідарність" у Верховній Раді налічує 27 нардепів. Фракція "Слуга народу" - 248.

"Я вже став його вироком, він просто не хоче усвідомити, що відбулося", - сказав Зеленський про Порошенка на пресконференції минулого тижня.

Зараз ви читаєте новину «Президентські вибори завершилися перемогою в один тур». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі