понеділок, 23 квітня 2007 08:38

Президентські вибори у Франції: лідирує Саркозі

Президентські вибори у Франції: лідирує Саркозі
31,11% голосів виборців набрав в першому турі президентських виборів  кандидат від правлячої партії "Союз за народний рух" Ніколя Саркозі. За представницю опозиційної Соціалістичної партії Сеголен Руаяль проголосували 25,84% громадян Франції.

Таким чином, 52-річний Саркозі і 53-річна Руаяль, для яких нинішні президентські вибори стали дебютом, вийшли в другий тур, який відбудеться 6 травня.

Третім з результатом 18,55% фінішував лідер демократів-центристів 55-річний Франсуа Байру.
Глава украй правого Національного фронту 78-річний Жан-Марі Ле Пен виявився лише четвертим з результатом 10,51%.

Решта вісім кандидатів, які спочатку розглядалися як явні аутсайдери, отримала від 0,34% до 4,11% голосів.

Ці дані станом на 03:00 паризького часу (06:00 за київським) не враховують лише результати голосування французьких громадян за кордоном, які надійдуть пізніше через міністерство закордонних справ.

Остаточні офіційні результати голосування в першому турі президентського вибору будуть оголошені 25 травня Конституційною радою.

Недільні вибори були відмічені рекордно високою явкою: у них взяли участь близько 85% виборців.

Тим часом, за даними соціологічних опитувань, другий тур виборів президента Франції виграє кандидат від правлячої партії "Союз за народний рух" Ніколя Саркозі.

Інститут громадської думки Ipsos опублікував підсумки опитування, згідно з яким в другому турі 6 травня за Саркозі проголосують 54% виборців, а кандидат від Соціалістичної партії Сеголен Руаяль набере 46% голосів. Результати опиту вання були обнародувані після 22:00 за паризьким часом, після того, як були оголошені попередні офіційні результати першого туру.

За декілька днів до першого туру Ipsos прогнозував, що Саркозі набере 30% голосів, а Руаяль - 25%. Прогноз виявився точним.

Представники французьких соціологічних служб відзначають, що долю наступного туру виборів у Франції вирішать голоси прихильників центриста Франсуа Байру і лідера Національного фронту Жан-Марі Ле Пена, пише Newsru.com.



Зараз ви читаєте новину «Президентські вибори у Франції: лідирує Саркозі ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі