четвер, 14 березня 2013 14:21

Президент заявив, що переговори по газу відокремлені від переговорів по Митному союзу

Президент заявив, що переговори по газу відокремлені від переговорів по Митному союзу
Фото: altaynews.kz

Переговорний процес щодо ціни на газ із Російською Федерацією відокремлений від переговорів щодо пошуку формату співпраці України із Митним союзом.

Про це заявив президент України Віктор Янукович час українсько-латвійських переговорів у розширеному складі в ході офіційного візиту президента Латвійської Республіки Андріса Берзиньша в Україну під час спілкування зі ЗМІ.

"Що стосується газових переговорів, вони відокремлені від переговорів по формату стосунків з країнами Митного союзу", - заявив Янукович.

Він відзначив, що переговори проводяться в окремій робочій групі на рівні Газпрому та паливних міністерств України а Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві націоналісти вшанували пам'ять засновниці КУН Ярослави Стецько

Президент повідомив, що наразі в рамках робочої групи сформовано багато різних пропозицій по яким зараз йде обговорення для пошуку балансу, який задовольнив би обидві сторони.

Янукович наголосив, що в рамках цих переговорів має бути досягнуто такого результату, за яким Україна отримала би справедливу ринкову ціну на газ, оскільки нинішню ціну українська економіка витримати не може.

"Якщо буде така ціна (нинішня ціна на газ - авт.) ми будемо скорочувати обсяги постачання російського газу в Україну і будемо шукати альтернативні джерела.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парламент має запрацювати, аби врешті вирішити питання з київськими виборами - опозиціонер

Глава держави також наголосив, що Україна зацікавлена у певних преференціях в ціні, однак приділяє увагу тим поступкам, на які треба буде піти для їх отримання.

"Що стосується будь-яких преференцій в ціні - ми безумовно ніколи не були проти цього. Але ціна будь-яких преференцій для нас має велике значення, тому тут ми також шукаємо відповіді на ці питання", - зауважив Янукович.

Зараз ви читаєте новину «Президент заявив, що переговори по газу відокремлені від переговорів по Митному союзу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі