середа, 15 червня 2022 14:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Президент РФ розраховує, що Захід скоро втомиться від війни в Україні - МЗС Польщі

Президент РФ розраховує, що Захід скоро втомиться від війни в Україні - МЗС Польщі
Володимир Путін хоче, щоб Захід втратив інтерес до війни. Фото: kremlin.ru

Президент Росії Володимир Путін сподівається, що вже скоро Захід втомиться від війни в Україні.

Однак цьому треба протидіяти. Про це заявив заступник міністра закордонних справ Польщі Марцін Пшидач, передає РАР.

"Ми маємо активно протидіяти будь-якій можливій втомі, тому що війна в Україні триває, там щодня гинуть люди, щодня там гинуть діти та жінки, щодня руйнується інфраструктура", - заявив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Пентагоні розповіли про агресивні наміри Путіна

За його словами, для подальшої боротьби з Росією необхідні санкції, які мають ухвалити не лише на рівні Євросоюзу, а й G7 та іншими євроатлантичними партнерами - США або Японією.

Також Пшидач підкреслив, що найближчими місяцями РФ відчує результати від шостого пакету санкцій. Зокрема, імпорт нафти з країни-агресорки поступово знизиться.

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що західні політики й медіа втрачають інтерес до війни в Україні. Однак українське військово-політичне керівництво не погодиться на жоден акт капітуляції чи територіальні поступки за наполяганнями Заходу. Росія навмисно намагається посіяти паніку, щоб зламати єдність західних партнерів і схилити Київ до невигідного перемир'я.

Резніков переконаний, що Україна готова звільнити захоплені території, як тільки отримає сучасні реактивні системи залпового вогню та ствольну артилерію.

Зараз ви читаєте новину «Президент РФ розраховує, що Захід скоро втомиться від війни в Україні - МЗС Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі