вівторок, 24 вересня 2024 01:32

Президент Чехії заявив, що за підсумками війни Україна втратить свої території

Президент Чехії заявив, що за підсумками війни Україна втратить свої території
Президент Чехії Петр Павел заявив, що Україні доведеться відмовитись від деяких свої територій. Фото: ВВС

Росія за підсумками війни збереже контроль над окупованими територіями України. Принаймні на деякий час.

Президент Чехії Петр Павел закликав бути реалістами, адже втома від війни "зростаж повсюди", заявив він в інтерв'ю The New York Times.

Павел визнає, що ця тимчасова окупація може тривати роками.

На його думку, ані Україна, ані Росія не можуть розраховувати на те, що досягнуть своїх максимальних цілей у війні. Для України це виключає повернення всієї території, включно з Кримом, а для Росії буде неможливим домогтися юридичної відмови України від регіонів, на які претендує Москва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки боєприпасів отримуватиме Україна - президент Чехії розповів

"Говорити про поразку України чи поразку Росії - цього просто не станеться, тому кінець буде десь посередині," - сказав Павел.

Також чеський президент відкинув як "нісенітницю" наполегливі заклики популістських лідерів, таких як прем'єр Угорщини Віктор Орбан, до припинення допомоги Україні та негайного укладення миру.

"Як людина, яка має певний досвід роботи з обороною та безпекою та знає Росію, я знаю, що мир не прийде через заяву України про припинення бойових дій", - заявив Павел.

Без Росії та Китаю за столом мирні переговори про завершення війни будуть неможливими, заявляв раніше Павел.

Він зазначив, що очікує певних нових зрушень у російсько-українській війні наприкінці 2024 або початку 2025 року. Одним з факторів він назвав вибори у низці важливих країн, зокрема у США, іншим - наростанням втоми від війни і в Росії, і в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Президент Чехії заявив, що за підсумками війни Україна втратить свої території». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі