вівторок, 18 січня 2011 12:45

Прем'єр-міністр Японії похвалив Україну за відмову від ядерної зброї

Прем'єр-міністр Японії похвалив Україну за відмову від ядерної зброї

Геополітичне розташування України має сприяти її розвитку як демократичної країни.

Про це під час зустрічі з президентом Віктором Януковичем сказав прем'єр-міністр Японії Наото Кан.

"Ваша країна перебуває в геополітично вигідному місці - між Росією і Євросоюзом. З урахуванням цього фактору, я щиро бажаю, щоб ваша країна розвивалася, як демократична держава", - заявив японський прем'єр.

Наото Кан також зазначив, що Україна є важливим партнером для Японії, зокрема, в агропромисловій сфері.

"Україна має дуже велику територію, а також великий потенціал у сфері АПК, тому ваша країна для нас є дуже важливим, дружнім партнером", - підкреслив прем'єр-міністр.

Крім того, він зазначив, що в Японії високо оцінюють позицію України з питання відмови від ядерного озброєння.

"Оскільки ми пережили бомбардування Хіросіми і Нагасакі, ми дуже високо оцінюємо вашу позицію в тому, що ваша країна самостійно, добровільно відмовилася від ядерної зброї", - сказав він.

У свою чергу, президент України висловив необхідність у підтримці двостороннього українсько-японського діалогу на вищому політичному рівні.

"Ми зацікавлені в такому діалозі на найвищому політичному рівні між Україною і Японією ... Ми зацікавлені, щоб цей діалог був системним і регулярним", - сказав президент України.

Глава української держави висловив сподівання, що його переговори з прем'єр-міністром Японії відкриють "новий шлях глобальним відносин" між двома країнами.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Прем'єр-міністр Японії похвалив Україну за відмову від ядерної зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі