пʼятниця, 14 березня 2008 11:32

Прем"єр пообіцяла не піднімати ціни на транзит, але підвищити їх за газові сховища

Україна має намір в 2008 році переглянути ставки зберігання газу в своїх підземних сховищах.

Про це сьогодні на прес-конференції заявила прем"єр-міністр Юлія Тимошенко.

"На сьогодні ставки оренди українських підземних сховищ газу явно занижені... Ми розриватимемо існуючі договори з "РосУкрЕнерго", тому що ціни підписаних угод не відповідають ринковій вартості", – сказала Тимошенко.

Водночас прем"єр зазначила, що Україна не має наміру переглядати в поточному році ставку транзиту газу територією України.

Нагадаємо, Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" припускає можливість, що у разі збільшення вартості імпортного газу для України через підвищення з 2009 року його ціни Туркменістаном, Узбекистаном і Казахстаном, компанія у вигляді компенсаторного механізму може збільшити ставки зберігання палива в підземних сховищах.

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" і "Газпром" домовилися про постачання до України не менше 49,8 млрд. куб. м газу за ціною 179,5 доларів за тис. куб. м в березні-грудні 2008 року, пише Цензор.

Зараз ви читаєте новину «Прем"єр пообіцяла не піднімати ціни на транзит, але підвищити їх за газові сховища». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі