неділя, 25 лютого 2024 13:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Прем'єр назвав сім завдань на цей рік

Прем'єр назвав сім завдань на цей рік
Одне із завдань - забезпечити Україну фінансовими ресурсами, сказав Денис Шмигаль. Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль озвучив сім завдань на 2024 рік.

Про це глава уряду сказав під час форуму "Україна. Рік 2024", повідомляє Gazeta.ua.

Перше завдання стосується оборонно-промислового комплексу. Важливо виробляти якомога більше зброї самим, сказав прем'єр.

Друге завдання - забезпечити Україну фінансовими ресурсами.

Відбувається постійна робота з партнерами - від Японії до США. МВФ, Світовим банком, Європейським інвестиційним банком, іншими фінансовими міжнародними установами.

Наразі шукаються фінансові ресурси, аби закрити потребу у $37 млрд на 2024 рік.

Третя ціль - конфіскація російських активів. Це також пов'язано із забезпеченням України фінансовими ресурсами. Понад $300 млрд Росії знаходяться на Заході. Це є неймовірним ресурсом для стійкості й відновлення України. Цього року план мінімум - перейти до використання доходів від цих заморожених активів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Долар подешевшав перед вихідними, що з іншими валютами

Четверта мета пов'язана з фінансовими ресурсами.

"Економічне відновлення. 45 млрд грн цього року заклали в бюджеті на допомогу бізнесу. Гранти, пільгові кредити, індустріальні парки, великі інвестиційні проєкт, страхування воєнних ризиків, нові ринки для експорту. Це все необхідно, аби забезпечити виживання держави й забезпечити розвиток економіки", - сказав прем'єр.

П'ята мета полягає у логістиці, яка підтримує економіку. Україна розгортає потужності портів й запускає нові пункти пропуску, сказав Шмигаль.

Модернізуємо залізницю, в тому числі через будівництво євроколії, заявив глава уряду.

Шосте завдання - продовжити відновлення. Очікується масштабування програми "єВідновлення", посилення захисту енергетики й забезпечення шкіл і лікарень укриттям. Також прискорюватиметься гуманітарне розмінування.

Сьоме завдання - євроінтеграція України.

"Зараз у нас вікно можливостей, і ми його використаємо. Починаємо перемовини з ЄС про наш вступ. Формуємо переговорну команду. ЄС як мета і ЄС як шлях - однаково важливі. Це робить нашу країну сильнішою. Це відкриває доступ до європейських ринків та ресурсів", - заявив прем'єр-міністр.

Україна має потужний план на 2024 рік, який принесе результат, сказав міністр оборони Рустем Умєров.

Україна домовилася з МВФ на рівні експертів про третій перегляд програми фінансування на $15,6 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Прем'єр назвав сім завдань на цей рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі