пʼятниця, 23 лютого 2024 08:50

Україна домовилась з МВФ про $15,6 млрд - Шмигаль

Україна домовилась з МВФ про $15,6 млрд - Шмигаль
Україна та МВФ домовились про нове фінансування. Фото: epravda.com.ua

Україна домовилася з Міжнародним валютним фондом на рівні експертів про третій перегляд програми Механізму розширеного фінансування (EFF) обсягом $15,6 млрд.

Український уряд розраховує, що вже найближчим часом це рішення затвердить Виконавча рада Фонду. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні можуть підняти податки, якщо країна не отримає допомоги від США

"Дякую Міжнародному валютному фонду за послідовну солідарність і підтримку. Очікуємо у 2024 році на допомогу Фонду в сумі 5,4 млрд доларів. За рахунок цих коштів зможемо максимально сконцентрувати внутрішні ресурси на обороні, яка є пріоритетом номер один", - зазначив Шмигаль.

За його словами, загалом потреба України в зовнішньому фінансуванні на цей рік складає $37,3 млрд.

"Очікуємо, що анонсована іншими партнерами допомога буде виділена і надійде до України. Це забезпечить стійкість в боротьбі з ворогом і створить передумови для майбутньої перемоги", - додав прем'єр.

Від агресії Росії проти України найбільше постраждали сектори торгівлі, промисловості, сільського господарства, енергетики і транспорту, заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, станом на кінець 2023 року сукупні економічні, соціальні та інші втрати України склали майже $499 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Україна домовилась з МВФ про $15,6 млрд - Шмигаль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі