вівторок, 11 листопада 2014 15:16

Прем'єр Австралії закликав Путіна вибачитись за катастрофу літака на Донбасі

Прем'єр Австралії закликав Путіна вибачитись за катастрофу літака на Донбасі
ria.ru

Прем'єр-міністр Австралії Тоні Ебботт під час саміту Азійсько-Тихоокеанського економічного співтовариства запропонував президенту Росії Володимиру Путіну вибачитися через катастрофу літака на Донбасі.

Про це повідомляє агентство dpa з посиланням на австралійські ЗМІ.

Ебботт пригадав випадок іншої катастрофи, коли в 1988 році США випадково збили іранський цивільний літак. "Прем'єр-міністр зазначив, що коли Сполучені Штати ненавмисно збили цивільний літак, вони належним чином вибачилися й виплатили відповідну компенсацію", - зазначила речниця Ебботта. "Він порадив президенту Путіну послідувати цьому прикладу", - додала вона.

Раніше Тоні Ебботт обіцяв на саміті G20 жорстко поговорити з Путіним з приводу катастрофи малазійського літака MH17, де в тому числі загинули 27 громадян Австралії. Водночас прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що тема жорстких висловлювань Ебботта в ході їхньої зустрічі не обговорювалася.

Росія відкидає обвинувачення в провині за збитий літак і наголошує, що сепаратисти не отримували російської військової допомоги.

 

Зараз ви читаєте новину «Прем'єр Австралії закликав Путіна вибачитись за катастрофу літака на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі