середа, 16 січня 2008 10:15

ПР підтримає скасування депутатських пільг, але не скасування недоторканності

Депутат Верховної Ради, член фракції Партії регіонів Василь Кисельов виступає проти скасування депутатської недоторканності. Про це він сказав в інтерв"ю газеті "Україна молода".

Парламентарій зазначив, що його політична сила підтримає скасування депутатських пільг, але не скасування недоторканності.

Кисельов мотивував таку позицію тим, що Президент Віктор Ющенко вніс на розгляд Ради законопроект про кримінальну відповідальність за публічне заперечення Голодомору 1932-33 років.

Якщо буде скасована недоторканність - завтра нас будуть кидати за ґрати!

"А значить, якщо буде скасована недоторканність - завтра нас будуть кидати за ґрати!" - обурився він.

Депутат пояснив, що для скасування недоторканності необхідно 300 голосів, тому що прийняття такого рішення потребує внесення змін до Конституції, а такої кількості голосів без участі ПР відповідні зміни не наберуть.

"Але до цього не дійде, тому що для скасування недоторканності необхідно 300 голосів, яких коаліція ніколи не набере", - сказав він.

Президент Віктор Ющенко пропонує Верховній Раді ввести штраф від 100 до 300 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк до 2 років за публічне заперечення Голодомору 1932-33 років як факту геноциду українського народу й Холокосту як факту геноциду єврейського народу та поширення матеріалів з таким запереченням.

У період неповноважності Верховної Ради 5-го скликання фракція Партії регіонів голосувала за скасування депутатської недоторканності, пише  "Україна молода"

Зараз ви читаєте новину «ПР підтримає скасування депутатських пільг, але не скасування недоторканності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі