середа, 08 липня 2020 10:58

Пожежі на Луганщині. Зеленський обіцяє постраждалим родинам по 300 тис. грн

Пожежі на Луганщині. Зеленський обіцяє постраждалим родинам по 300 тис. грн
Президент запевняє, що рішення будуть швидкими.

Президент Володимир Зеленський перебуває з рятувальниками у Луганській області, де ліквідовують пожежі.

"Перш за все, треба зробити дуже швидкі рішення. Пріоритет - люди. Переселенням зараз займається голова обласної державної адміністрації. Вирішили надати 300 тисяч гривень кожній родині, яка втратила дім. Для того, щоб можна було купити нове житло.

Із цим на адміністративному рівні ОДА допоможе. Зараз проговоримо з Кабміном (у них паралельно йде засідання уряду) - виділимо кожній людині окремо ще по 20 тисяч гривень для підтримки", - заявив Зеленський.

Із президентом на Луганщину прибув міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

Над ліквідацією пожежі працювали більше 200 од. техніки з Луганської, Донецької, Харківської, Полтавської та Дніпропетровської областей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як гасять вогонь на Луганщині: відео з місця події

"Всім вдячні, молодці, дуже швидко зреагували. Але це не рішення питання на майбутнє", - заявив Зеленський.

За словами президента, унаслідок лісових пожеж у Новоайдарському районі Луганської області загинули 5 осіб.

"Ставимо завдання до кінця дня повністю локалізувати всі вогнища. З тим, щоб навіть якщо вітер знову підніметься до вчорашніх розмірів, ми не мали жодного ризику", - заявив Аваков.

У Луганській області горіли майже 100 га лісів поблизу Сіверськодонецька. У місті стоять літаки, щоб гасити полум'я. Проте у небо їх не підіймали, бо бойовики не дають жодних гарантій, що не відкриють вогонь.

Найбільше постраждало селище Смолянинове. Пожежникам вдалося локалізувати вогонь.

Зараз ви читаєте новину «Пожежі на Луганщині. Зеленський обіцяє постраждалим родинам по 300 тис. грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі