субота, 02 жовтня 2010 10:08

Повернення до Конституції Кучми назвали кроком назад від демократії

Повернення до Конституції Кучми назвали кроком назад від демократії
Рішення Конституційного суду стосовно скасування політреформи – це крок назад від демократії.

Про це в ефірі одного з українських телеканалів сказав один з батьків Конституції Олександр Мороз.

Водночас, він погодився, що остаточна редакція закону 2222 відрізнялася від тієї, яка надійшла з Конституційного суду

"Аргументи, які використані КС несуттєві і їх можна б було не брати до уваги при ухваленні рішення. Наприклад у статті 85 остаточної редакції  Конституції було написано, зокрема затвердження чисельності СБУ, Збройних сил, а треба Збройних сил, СБУ…Зверніть увагу, що Конституційний суд обґрунтовує свої зауваження не посилаючись на закони та Конституцію, а на підставі своїх рішень. То що в нас закони тепер приймає Конституційний суд",-  запитує Олександр Мороз.

При цьому політик впевнений, що жодного порушення процедури при внесенні змін до Основного закону не було.

"Під кожним пунктом закону 2222 стоїть висновок: не порушує прав громадян України. Якщо так діяти, то Конституційний суд має всі підстави для скасування Конституції 1996 року, бо при ухваленні її теж були порушення", - зауважив він.

"Те, що зробив Конституційний суд сьогодні – це великий крок назад від демократії. І я думаю багато з присутніх доживуть до того, що громадяни скажуть, що рішення КСУ - помилка",-  резюмував він.

Нагадаємо, що 1 жовтня Конституційний суд скасував політреформу та повернув президенту Віктору Януковичу повноваження Леоніда Кучми.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Повернення до Конституції Кучми назвали кроком назад від демократії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі