субота, 02 жовтня 2010 01:05

Конституція Кучми потрібна для контролю міністрів, які гальмують

Конституція Кучми потрібна для контролю міністрів, які гальмують

Скасування політичної реформи 2004 року дозволить президенту Віктору Януковичу контролювати хід реформ в Україні.

Про це в ефірі одного з телеканалів заявила заступниця глави Адміністрації президента Ірина Акімова.

"Це надає додаткові можливості контролювати і моніторити хід реформ. Дозволяє впливати, не хочу сказати тиснути, на тих, хто не хоче йти достатньо швидкими кроками", - наголосила вона.

У цьому випадку, нагадала Акімова, було показовим останнє засідання комітету з економічних реформ, де лунала дуже важлива для України тема дерегуляції.

"Було багато дискусій на всіх рівнях. Всі були згідні, що треба дерегулювати, скорочувати контролюючі органи, зменшувати кількість ліцензій. Прийняті закони і проведені через Верховну Раду, а тепер справа за імплементацією. З цим якраз є невеличкі гальма", - розповіла чиновниця.

Акімова подивилась на те, як різні міністерства виконують чинні закони.

"Виявилось, що картина не дуже хороша. Хтось ще не почав, хтось вагається, хтось гальмує процес. Контроль президента, а саме це дає Конституція 1996 року, може перетворити політичну волю на двигун економічних реформ в Україні", - наголосила заступниця глави АП.

Відповідаючи на запитання про можливі кадрові перестановки в уряді, Акімова сказала, що "зміни завжди можна очікувати".

"Зараз справа навіть не у складі уряду, а у тому, щоб усі працювали як одна команда і займались реалізацією написаних планів. Кадрові перестановки не є самоціллю і не можуть нею бути. Проте хороша командна робота може бути у випадку високої відповідальності, а відповідальності без контролю не буває", - додала вона.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Конституція Кучми потрібна для контролю міністрів, які гальмують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі