вівторок, 26 жовтня 2021 14:05

Повернемо скіфське золото, повернемо і Крим - Зеленський

Повернемо скіфське золото, повернемо і Крим - Зеленський
Вдячний суду за справедливе рішення, написав Зеленський. Фото: president.gov.ua

У суді Амстердама відбулася довгоочікувана перемога України.

Про це заявив президент Володимир Зеленський, коментуючи рішення Апеляційного суду Амстердама у семирічній справі про "скіфське золото".

"Скіфське золото" повернеться в Україну. Вдячний суду за справедливе рішення, а командам Міністерства юстиції, Міністерства закордонних справ і Міністерства культури та інформаційної політики за результат.

Ми завжди повертаємо своє. Спочатку повернемо "скіфське золото", а потім і Крим", - написав Зеленський у Twitter.

Рішення суду в Амстердамі показало, що всі російські фейки зазнали фіаско, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РНБО опублікувала список прокремлівських Telegram-каналів

"Це велика перемога, ми повернемо собі не просто музейні експонати, а частину нашого національного коду, реліквії, які свідчать про тисячу років нашої історії", - цитує міністра "РБК-Україна"

"Міжнародне право не швидке, але невідворотне. Всі російські фейки і маніпуляції зазнали фіаско. Сьогоднішнє рішення доводить, що наполеглива командна робота досягає великих результатів.

Я впевнений, що так само, як ми повернули "скіфське золото", ми повернемо наших людей і наші тимчасово окуповані території. Кримська платформа - це теж довгострокова робота, але в кінці ми переможемо і повернемо Крим до складу України", - заявив Кулеба.

Україні повинні віддати "скіфське золото" - колекцію експонтів із кримського музею, які поїхали на виставку до окупації півострова Росією. Рішення 26 жовтня ухвалив Апеляційний суд Амстердама після семи років розгляду справи.

Зараз ви читаєте новину «Повернемо скіфське золото, повернемо і Крим - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі