неділя, 03 серпня 2014 09:10

Після війни почнуться соціальні протести — Новак

Після війни почнуться соціальні протести — Новак
фото: www.segodnya.ua

Арсеній Яценюк з міністрами прийшли до влади без стратегії. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" розповів голова Комітету економістів Андрій Новак.

"Тому не запропонували жодної реформи. Кабмін не запропонував ні податкової, яка конче необхідна, митної, бюджетної, пенсійної, медичної, завершення освітньої. А зараз зчинили лемент, що не приймають зміни до бюджету. Це ж не реформи. Війна тільки на Донбасі. Для решти країни - час для реформ. І це завдання уряду. А так у нас тільки поглиблюється криза та знижується ВВП", - зазначив Новак.

За його словами, ідеальний час для швидких реформ втрачено.

"Це було можливо, коли стара коаліція розвалилася, а депутати з Партії регіонів та Компартії повибігали. Багато рішень Верховна Рада голосувала навіть конституційною більшістю - понад 300 голосів. Тоді можна було швидко закинути закони справжніх реформ - податкової, бюджетної, пенсійної, медичної. І одразу прийняти. З 1 січня 2015 року все працювало б. Українці зараз гостро не реагують на соціально-економічну кризу. Більшість розуміють, що йде війна. Готові терпіти. Після війни почнуть думати, чому живемо все гірше. Тоді будуть соціальні протести - спочатку в певних галузях, на окремих підприємствах чи в регіонах. Перш за все там, де були воєнні дії", - сказав він.

Новак вважає, що цього року не буде такого провалу, як 2008-го.

"Тоді спостерігали падіння ВВП - понад 15 відсотків. Зараз, не дивлячись на тимчасову окупацію Криму та події на Донбасі, коливатиметься в межах 10", - додав Новак.

Зараз ви читаєте новину «Після війни почнуться соціальні протести — Новак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі